Gazdálkodj okosan

„Gazdálkodj okosan” pályázat – 2016. év

 

A Magyar Nemzeti Bank, mint Támogató által, a pénzügyi tudatosság fejlesztésére meghirdetett projektjére sikeres pályázatot nyújtott be a Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület, így az elmúlt évben megkezdett “Gazdálkodj okosan” elnevezésű pályázat intézetünkben négy alkalmas gyakorlati képzéssel folytatódhatott 2016. februárban.

 

A pályázatban 15 fő fiatalkorú vehetett részt. A projektet a Down Alapítvány által kifejlesztett Pénzügyi társas- és szituációs játék segítségével bonyolították le az alapítvány munkatársai, az alábbi struktúrában:

  1. alkalom: az előző 5 részes előadás ismétlése, nyitó és záró teszt készítésével, az aktuális tudásszint felmérése. A játék felvezetése, bemutatása, a 3 csoport tagjainak kiválasztása a következő alkalomra.
  2. alkalom: a társasjáték használatának megkezdése
  3. alkalom: a társasjáték használatának folytatása és befejezése
  4. alkalom: az elmúlt három alkalommal történtek megbeszélése, a játék által szerzett ismeretekről, tapasztalatokról egy visszaigazoló teszt készítése, melyet a lebonyolításért felelős alapítvány kérésre, a Down Alapítvány részére is továbbít.

A kiválasztott fiatalkorúak a foglalkozásokon aktívak voltak, a projekt sikeresen zárult.

Print Friendly, PDF & Email